Σύστημα Trading: Ιαπωνικά Κηροπήγια με τριπλό κινούμενο μέσο όρο! Απλό και παντοδύναμο📈🕯️!

Εισαγωγή Στην Τεχνική Ανάλυση📊

Τι είναι η τεχνική ανάλυση;🤔

Χμμμ, ας εξηγήσουμε την τεχνική ανάλυση με απλό και φιλικό τρόπο. Με απλά λόγια η τεχνική ανάλυση είναι σαν το Σερλοκ Χολμς του χρηματοοικονομικού κόσμου. Αντί όμως να έχει κάποιος μεγεθυντικούς φακούς, όπως το Σερλοκ Χολμς, ο trader έχει τα Ιαπωνικά Κηροπήγια για να βλέπει την αγορά εις βάθος.

Ένας trader ο οποίος αναλύει την αγορά ψάχνει για συγκεκριμένα σημεία και μοτίβα, όπως ένας ντετεκτιβ ψάχνει για στοιχεία. Υπάρχουν διάφορα μοτίβα και σημεία με βάση τα οποία μπορεί κάποιος να ανοίξει μια θέση. Αυτά τα μοτίβα είναι σαν πατημασιές της τιμής, τα οποία μπορούν να μας δείξουν ένα περίπου προς τα που θα κατευθυνθεί η τιμή.

Η τεχνική ανάλυση μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τάσεις, είτε ανοδικές είτε καθοδικές ή ακόμη και ίσιες τάσεις, δηλαδή μια κατάσταση όπου η αγορά δεν πάει ούτε πάνω αλλά ούτε και κάτω.

Εκτός από τα Ιαπωνικά Κηροπήγια, υπάρχουν και πολλά άλλα εργαλεία για να μας βοηθήσουν τα οποία έχω ελέγξει και έχω καταλήξει στα καλύτερα, τους κινούμενους μέσους όρους μαζί με σημεία αντίστασης και υποστήριξης.

Τα σημεία αντίστασης και υποστήριξης είναι σημεία όπου η τιμή αρνείται να προχωρήσει προς τα πάνω αν είναι σημείο αντίστασης ή προς τα κάτω αν είναι σημείο υποστήριξης…είναι σαν να σου λέει η τιμή “μαρέσει εδώ και θα μείνω ως εδώ”...σε αυτά τα σημεία θα πρέπει παρόλα αυτά να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.

Και τελευταία, στην τεχνική ανάλυση περιλαμβάνονται και διάφορα άλλα μοτίβα όπως διπλός πάτος, τριπλός πάτος, διπλή κορυφή, τριπλή κορυφή και πολλά άλλα τα οποία μπορείτε να τα βρείτε μέσα στην ενότητα της λέσχης.

Η σημασία της τεχνικής ανάλυσης στο Trading 🚀

Ας φανταστούμε ότι πάμε σε κυνήγι θησαυρού στο κόσμο του trading. Η τεχνική ανάλυση είναι σαν τον χάρτη και την πυξίδα σου σε ένα, ένα εργαλείο το οποίο θα σε βοηθήσει να μπορείς να βρίσκεις το δρόμο σου μέσα στις χρηματοοικονομικές αγορές σε θέματα όπως:


🔍 **Ανίχνευση Ευκαιριών** Η τεχνική ανάλυση είναι σαν να έχεις ένα ραντάρ στη διάθεση σου για να εντοπίζεις τάσεις και χρυσές ευκαιρίες για πραγματοποίηση συναλλαγών.


🚦 **Σήματα για συναλλαγές** Όπως και τα φώτα τροχαίας τα οποία κρατάνε τα πάντα σε τάξη, η τεχνική ανάλυση θα σε βοηθήσει να πατήσεις το κουμπί “αγορά” την ώρα που η αγορά πατάει γκάζι, και να πατήσεις το κουμπί “πώληση” την ώρα που η αγορά πατάει φρένο.


📊 **Κατανόηση της διάθεσης της αγοράς** Κάνοντας τεχνική ανάλυση στην αγορά είναι σαν να μιλάς μαζί της, μπορείς να καταλάβεις αν είναι νευρική, ενθουσιώδες ή απλά ξεκουράζεται. Η κατανόηση της διάθεσης της αγοράς μπορεί να σας φανεί πάρα πολύ χρήσιμη στις συναλλαγές σας.


🔄 **Προσαρμογή στην αλλαγή** Οι αγορές είναι σαν τον καιρό, αλλάζουν συνεχώς. Η τεχνική ανάλυση θα είναι κάτι σαν δελτίο καιρού για εσένα και θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς στις αλλαγές της αγοράς.


💡 **Φωτίζοντας το άγνωστο** Το Trading μπορεί πολλές φορές να είναι σαν την εξερεύνηση μιας σκοτεινής σπηλιάς. Η τεχνική ανάλυση είναι σαν ένας φακός, μπορεί να σε βοηθήσει να δεις μπροστά μέσα στο σκοτάδι.


🧐 **Κοιτώντας στο παρελθόν** Με την τεχνική ανάλυση μπορείς να δείς το παρελθόν του προϊόντος που θέλεις να κάνεις trading. Μπορείς να δεις ιστορικά δεδομένα έτσι ώστε να κατανοήσεις την ιστορία πίσω από τους αριθμούς.


📈 **Διαχείριση ρίσκου** Ξέρετε κάτι για το σκάκι; Η τεχνική ανάλυση είναι σαν το στρατηγό σας που ξέρει που και πότε να ανοίξει την συναλλαγή αλλά και πόσα πρέπει να χάσεις σε περίπτωση που πάει κάτι λάθος έτσι ώστε να παραμείνει ασφαλές το κεφάλαιο, που είναι σαν την βασίλισσα του παιχνιδιού.


Όπως βλέπεις, στο θέμα της λήψης αποφάσεων, η τεχνική ανάλυση θα είναι ο καλύτερος σου φίλος, ένας μελλοντολόγος και ταυτόχρονα στρατηγός ο οποίος θα σε βοηθήσει να κερδίσεις σε καθημερινή βάση χρήματα από τις χρηματοοικονομικές αγορές. 🌌🚀🧠

Προέλευση και ιστορία των Ιαπωνικών Κηροπηγίων 🕰️

Μπες στην χρονοκάψουλα, και πάμε να δούμε εν συντομία των την ιστορία των Ιαπωνικών Κηροπηγίων. Κλείστε τα μάτια σας και μεταφερόμαστε στους πολύβουους δρόμους της αρχαίας Ιαπωνίας γεμάτο σαμουράι και πανέμορφα ανθισμένα δέντρα.


Στην ιστορία, τα Ιαπωνικά Κηροπήγια εμφανίστηκαν σαν σιωπηλοί μάρτυρες στις αγορές εμπορίου ρυζιού. Οι εμπόροι του ρυζιού πλέον ήταν εξοπλισμένοι με οικονομικές γνώσεις τις οποίες έπαιρναν από τα Ιαπωνικά Κηροπήγια αντί σπαθιά. Ναι, καλά το άκουσες, το πρώτο εμπόρευμα το οποίο γινόταν trading πριν από 400 χρόνια περίπου ήταν το ρύζι.


Το κάθε κηροπήγιο, όπως ένα πινέλο σε ένα πίνακα, ζωγράφιζε την ιστορία της ανόδου και της πτώσης του ρυζιού σε διάφορες εποχές και έδειχνε στους έμπειρους traders της εποχής τα θετικά συναισθήματα των εμπόρων τα οποία ανέβαζαν την τιμή και αργότερα τα αρνητικά τα οποία την κατέβαζαν.


Τα Ιαπωνικά Κηροπήγια, δεν ήταν ένα κερί και ένα φυτίλι, μια φιγούρα αρκετά παρόμοια, ήταν μια οπτική οικονομική γλώσσα με την οποία επικοινωνούσαν οι έμποροι της εποχής και έπαιρναν αποφάσεις να πουλήσουν ή να αγοράσουν.


Μπροστά στο μέλλον, δηλαδή πριν από λίγα χρόνια, τα Ιαπωνικά Κηροπήγια εμφανίστηκαν στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Wall Street. Traders από όλο το κόσμο πλέον χρησιμοποιούν τα Ιαπωνικά Κηροπήγια 400 χρόνια μετά από την ημέρα της εμφάνισης τους στην Ιαπωνία, για να παίρνουν αποφάσεις σχετικά με τις συναλλαγές τους.


🚀🇯🇵 Έτσι την επόμενη φορά που θα δεις το γράφημα, και το σύστημα μας το οποίο κάνουμε trading να θυμάσαι ότι δεν είναι ένα απλό τέχνικό σύστημα αλλά ένα πανάρχαιο σύστημα που πρωτοεμφανίστηκε πριν 400 χρόνια και ακόμη είναι αποτελεσματικό.

Η Ανατομία ενός Ιαπωνικού Κηροπηγίου🕯️

Σε αυτή την παράγραφο θα δούμε την ανατομία των Ιαπωνικών Κηροπηγίων. Τα κηροπήγια αποτελούνται από 3 μέρη, το σώμα, το φυτίλι και την σκιά. 🧙‍♂️ 


🕯️ **Το σώμα** Το σώμα ενός κεριού είναι το πιο σημαντικό, είναι το αστέρι του σόου. Το σώμα είναι το τετράγωνο που διαπραγματεύεται η τιμή και είναι μεταξύ της τιμής ανοίγματος και κλεισίματος. Το σώμα, είναι γεμάτο, δηλαδή είναι χρωματισμένο με πράσινο αν η τιμή κλείσει πάνω από την τιμή ανοίγματος και κόκκινο αν κλείσει από κάτω.


🕯️ **Το φυτίλι** Τώρα, το φυτίλι είναι η μικρή σκιά από πάνω ή από κάτω ή και από τις δύο πλευρές του σώματος, και το αποπάνω φυτίλι μας δειχνει το ψηλότερο σημείο που έφτασε η τιμή και το από κάτω φυτίλι το χαμηλότερο σημείο που έφτασε η τιμή. Όσο πιο μεγάλα τα φυτίλια είναι, αν υπάρχουν μας δείχνει την μεταβλητότητα του προϊόντος και πόσο “άγρια” είναι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος.


🕯️ **Η σκιά** Οι σκιές, είναι ο συνδυασμός από το φυτίλι από πάνω και από το κάτω φυτίλι. Ορισμένα κεριά έχουν πάρα πολύ μικρό σώμα και μοιάζει σαν μια σκιά, δηλαδή μπορεί να έχει πολύ μεγάλο φυτίλι από κάτω ή από πάνω και φαίνονται σαν μια ενωμένη σκιά. Αυτού του είδους κεριά μας δείχνουν μια άγρια μάχη στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με ένα νικητή.


Έτσι, τα Ιαπωνικά Κηροπήγια ή Ιαπωνικά Κεριά αν προτιμάτε, με το σώμα και τα φυτίλια τους μας διηγούνται βίαιες οικονομικές ιστορίες…Έτοιμος να μάθεις περισσότερα; Πάμε να δούμε τα κυριότερα μοτίβα🕯️🎭🚀

Μοτίβα από 1 κηροπήγιο🕯️

**Doji** Το Doji αντιπροσωπεύει την ισορροπία ή και αναποφασιστικότητα. Το κερί αυτό εμφανίζεται όταν η τιμή ανοίγματος και κλεισίματος είναι σχεδόν η ίδια και το σώμα του κεριού είναι πάρα πολύ μικρό.

**Hammer και Hanging Man** Αυτά τα δίδυμα κεριά, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της αγοράς, μας λένε δραματικές ιστορίες. Το κερί “Hammer” είναι ένα σήμα που μας δείχνει ότι η αγορά έχει φτάση στο τέλος της πτώσης και ίσως αλλάξει πορεία, και το κερί “Hanging Man”, μπορούμε να το βρούμε σε ψηλά σημεία της αγοράς, και μας λέει ότι ίσως το ράλλυ της τιμής προς τα πάνω έχει φτάσει στο τέλος του.

**Shooting Star** Το κερί “Shooting Star” είναι ένα αρνητικό μοτίβο, το οποίο μοιάζει με ένα αστέρι που πέφτει από τον ουρανό, με μικρό σώμα και μεγάλο φυτίλι από πάνω. Εμφανίζεται συνήθως μετά από ράλλυ της τιμής προς τα πάνω και μας δείχνει ότι το ράλλυ ετοιμάζεται να τελειώσει. 

**Inverted Hammer** Το κερί “Inverted Hammer”, είναι το ανάποδο του Shooting Star και εμφανίζεται στο τέλος συνήθως μιας καθοδικής πορείας της τιμής. Έχει μικρό σώμα και μεγάλο φυτίλι από πάνω, κάτι το οποίο μας δείχνει δύναμη και αντίσταση των αγοραστών.

Μοτίβα από 2 κηροπήγια🕯️🕯️

**Bullish και Bearish Engulfing** Μια ιστορία από δύο κεριά να χορεύουν μαζί σε ένα έντονο τανγκο. Το μοτίβο κεριών “Bullish Engulfing pattern” εμφανίζεται συνήθως μετά από μια καθοδική πορεία της τιμής και αποτελείται από ένα μικρό κόκκινο και ένα πράσινο το οποίο το καλύπτει όλο, κάτι το οποίο μας λέει ότι ίσως η αγορά είναι έτοιμη να αλλάξει πορεία. Από την άλλη το μοτίβο “Bearish Engulfing”, είναι το αντίθετο, δηλαδή ένα μικρό πράσινο το οποίο καλύπτεται από ένα μεγάλο κόκκινο και εμφανίζεται μετά από μια ανοδική πορεία και μας δίνει προειδοποίηση ότι ίσως η αγορά ετοιμάζεται να αλλάξει πορεία.

**Morning και Evening Star** Τώρα φανταστείτε ένα ρομαντικό χορό το πρωί από ένα μικρό doji κερί το οποίο καλύπτεται από ένα μεγάλο πράσινο, και πάλι μας προμηνύει το τέλος ενός καθοδικού ράλλυ, αυτό είναι το μοτίβο κεριών “Morning Star”. Από την άλλη, το αντίθετο του είναι το μοτίβο κεριών “Evening Star”, το οποίο εμφανίζεται μετά από ένα ανοδικό ράλλυ και είναι σαν το πρώτο αστέρι της νύχτας.. που εμφανίζεται πριν να σκοτεινιάσει.

**Piercing και Dark Cloud Cover** Το μοτίβο κεριών “Piercing”, εμφανίζεται μετά από ένα καθοδικό ράλλυ της τιμής και αποτελείται από ένα πράσινο κερί το οποίο εμβολίζει το προηγούμενο κόκκινο κερί περισσότερο από το 50% του σώματος του και μας δείχνει ότι ίσως το ράλλυ έχει φτάσει στο τέλος. Από την άλλη, το μοτίβο κεριών “Dark Cloud Cover”, είναι το ίδιο αλλά αντίθετο, εμφανίζεται μετά από ένα ανοδικό ράλλυ, και είναι ένα κόκκινο κερί το οποίο εμβολίζει το προηγούμενο πράσινο  πιο βαθιά από το 50% του σώματος και ίσως να είναι η αρχή της αλλαγής πορείας της αγοράς.

Το σύστημα με τριπλό κινούμενο μέσο όρο 📊

Τι είναι ο κινούμενος μέσος όρος; 📉

Καλωσορίσατε στο ρυθμικό κόσμο των κινούμενων μέσων όρων, όπου οι αιρθμοί καθορίζουν το ρυθμό της αγοράς. 🎶 Φανταστείτε τους κινούμενους μέσους όρους σαν το αγαπημένο σας playlist, το οποίο επαναλαμβάνει τα αγαπημένα σας σημεία για να ανοίξετε θέσεις.

📊 **Ποιος ο σκοπός;** Τελικά τι είναι οι κινούμενοι μέσοι όροι; με απλά λόγια είναι σαν τον DJ της αγοράς ο οποίος εξομαλύνει το θόρυβο και καθορίζει το ρυθμό της αγοράς. Ο κινούμενος μέσος όρος είναι ο μέσος όρος της τιμής έναντι ενός χρονικού διαστήματος ο οποίος εμφανίζεται στο γράφημα σαν μια ενωμένη γραμμή. Στην περίπτωση μας έχουμε τρείς.

🌊 **Η άμπωτη και η πλημμυρίδα** Οι κινούμενοι μέσοι όροι μας βοηθάνε να καβαλήσουμε τα κύματα εισόδου και εξόδου του χρήματος από την αγορά με σκοπό να κερδοσκοπήσουμε από την πτώση που προκαλεί η απόσυρση κεφαλαίων όπως το ίδιο συμβαίνει με την άμπωτη όταν φεύγει το νερό, και την άνοδο που προκαλεί η πλημμυρίδα από χρήμα σε μια αγορά όπως σηκώνει τις βάρκες η πλημμυριδα.

Το 8, το 20, και το 200αρι📅

Ας δούμε τι γίνεται και τί ρόλο παίζει ο κάθε κινούμενος όρος στο σύστημα και πως καθορίζουν τον ρυθμό που κάνουμε trading. 🎻🎺

📉 **Κινούμενος μέσος όρος 8 ( ο γρήγορος ) ** Φανταστείτε το κινούμενο μέσο όρο 8 σαν την ζωή του πάρτυ. Είναι γρήγορος, και μας βοηθάει να εντοπίσουμε γρήγορα την αλλαγή πορείας αλλά και να κλείσουμε τις θέσεις μας.

📉 **Κινούμενος μέσος όρος 20 ( ο χαλαρός ) ** Τώρα ο κινούμενος μέσος όρος 20 είναι σαν ένας χαλαρός ρυθμός όπου μας δείχνει προς τα που κινείται η αγορά. Αρκετά πιο σταθερός από το 8αρι μας βοηθάει να επιβεβαιώσουμε την πορεία της αγοράς.

📉 **Κινούμενος μέσος όρος 200 ( ο αργός ) ** Ο κινούμενος μέσος όρος 200, είναι ο πιο αργός και δυνατότερος μέσος όρος, και είναι το πάτωμα ή η οροφή της αγοράς. Το χρησιμοποιούμε για να καθορίσουμε την γενική κατάσταση της αγοράς.

Συνδυάζοντας τα Ιαπωνικά Κεριά Με Το Σύστημα 🕯️📊

Παρόλο που ο περισσότερος οδηγός μας ήταν δωρεάν, αυτό το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο μόνο για μέλη και μπορείτε να το βρείτε μέσα στην λέσχη. Κάνε εγγραφή εδώ.

Φτιάχνοντας στρατηγική με το σύστημα 🏗️

Παρόλο που ο περισσότερος οδηγός μας ήταν δωρεάν, αυτό το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο μόνο για μέλη και μπορείτε να το βρείτε μέσα στην λέσχη. Κάνε εγγραφή εδώ.

Παραδείγματα 🌐

Μέσα στην λέσχη έχουμε αρκετά παραδείγματα με εικόνες και βίντεο, και πολλά άλλα, σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάτι μέσα στην λέσχη μπορείς να το εισηγηθείς και θα δημιουργήσω το περιεχόμενο ειδικά για σένα.

Εκπαίδευση 👩‍💻

Μέσα στην λέσχη μπορείς να βρείς το σύνδεσμο όπου μπορείς να κλείσεις ραντεβού για προσωπική εκπαίδευση είτε ένας προς ένα ή αν προτιμάς μπορώ να σε εκπαιδεύσω μέσω κάμερας εσένα και τους φίλους σου ομαδικά έτσι ώστε να είναι πιο οικονομική λύση για εσένα και την ομάδα σου.

Υποστήριξη 🤝

Μέσα στην λέσχη μπορείς να βρείς υποστήριξη σε οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί σχετικά με το σύστημα της λέσχης. Κάνε εγγραφή εδώ και έλα να τα πούμε μέσα.

Σε τελικές γραμμές … 🚀

Όπως έχεις καταλάβει φαντάζομαι, η παρακίνηση και το μήνυμα του οδηγού εδώ είναι ξεκάθαρο. Θα πρέπει να έχεις ένα σύστημα το οποίο θα σε κρατά ενημερωμένο σχετικά με την κατάσταση στην αγορά έτσι ώστε να μπορείς να βγάζεις χρήματα, αλλά να γιορτάζεις κιόλας την επίτευξη στόχων οι οποίοι πιάστηκαν με βάση το σύστημα. 

Χάρηκα πολύ που έχω γράψει τον οδηγό αυτό, ενημερώνοντας σε περιληπτικά για τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός τεχνικού συστήματος. Το επόμενο κεφάλαιο στο trading για σένα ξεκινά εδώ. 

Μέσα στην κλειστή λέσχη μπορείς να βρείς αναλυτικά τα ποιο πάνω κεριά, αλλά και πολλά άλλα + οδηγίες χρήσης του συστήματος και την δημιουργία στρατηγικής. 

Κάνε εγγραφή τώρα και έλα μέσα να φτιάξουμε μια αυτοκρατορία trading μαζί αν θέλεις!🌐🚀📈✨